Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na pienistą masę, jeśli to możliwe odstawić do momentu zupełnego rozpuszczenia się cukru. Następnie powoli dodawać olej i mleko, ucierać. Dosypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na końcu ostrożnie dorzucić migdały, kakao, rum i przyprawy. Posmarowaną tłuszczem blachę wyłożyć papierem do pieczenia. papier posmarować ponownie cienką warstwą oleju i nałożyć ciasto.
Temp pieczenia: 180 stopni C.
Czas pieczenia: 25-30 minut.
Ciasto przez chwilę pozostawić na blasze, następnie przełożyć na kratkę kuchenną. Po zupełnym wystygnięciu zagnieść masę marcepanową z cukrem pudrem i rozwałkować do wielkości ciasta. Konfitury morelowe rozcieńczyć 1 łyżką wody, mieszając podgrzać i posmarować ciasto, następnie natychmiast masę marcepanową. Kuwerturę rozpuścić na parze, posmarować nią ciasto. Bezzwłocznie posypać pistacjami. Ciasto pokroić na małe kwadraty.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !