Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cannelloni ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni 16-20 szt.
Zielone szparagi 50 dag
białe szparagi 50 dag
cebula biała 1 szt.
ząbki czosnku 2 szt.
oliwa 2 łyżki
pomidory 4 szt.
ocet balsamiczny 2-3 łyżki
wino czerwone 1 kieliszek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: cannelloni ze szparagami

Cannelloni ugotuj al dente. Obierz szparagi, a białych zdejmij całą skórkę, z zielonych tylko z dolnej części i gotuj je razem 3-4 minuty (nie powinny być zbyt miękkie).
Do każdej rurki cannelloni włóż po 3-4 szparagi.
Zrób salsę pomidorową: Posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na oliwie i dodaj pokrojone w kostkę pomidory. wlej ocet i wino, dopraw solą i pieprzem. Cannelloni podawaj polane salsą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta8 03.05.2011 12:39
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak