Sposób przygotowania

Czekoladę i połowę żurawiny grubo siekamy.Masło ucieramy z cukrem szczyptą soli i miąższem z laski wanilii na kremową masę,nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku,śmietanę mąkę proszek do pieczenia i i imbir,całość delikatnie mieszamy i wykładamy do formy z 6 wgłębieniami wysmarowanej wcześniej tłuszczem i posypaną bułką tarta.Pieczemy 35 min w 180 stopniach.Wyjmujemy studzimy i przekładamy na talerz.LUKIER-Drewniana pałką ucieramy cukier puder z sokiem z cytryny łączymy z barwnikiem i mieszamy.Smarujemy lukrem ciasto i dekorujemy żurawina.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !