Sposób przygotowania

Jajka ubić ze śmietanką lub wodą i solą.Żółtka i białka powinny się połączyć, ale nie mogą tworzyć jednolitej masy.W gotowym omlecie powinny być wyraźnie widoczne białe niteczki białka.Połowę masła rozgrzać na patelni, wylać masę. Łopatką unieść spód omletu, gdy się lekko zetnie, tak by nie ścięte jajka spłynęły na dół.
Omlet jest gotowy, gdy wierzch jest miękki, kremowy, wilgotny, zaś spód ścięty, ale nie zrumieniony.Podajemy z truskawkami i jagodami.Smacznego!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam;}

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !