Sposób przygotowania

Z mąki, masła, cukru i żółtek zagnieć ciasto. Rozwałkuj na dwa placki. Ułóż na blaszkach przykrytych pergaminem. Ponakłuwaj. Piecz po 15 minut w temp. 180 stopni. Marmoladę podgrzej, przetrzyj przez sito. Przełóż nią kruche placki. Dociśnij deseczką i odstaw.
Masę marcepanową zagnieć z białkiem, włóż do szprycy i udekoruj brzegi mazurka. Odłóż na noc. Rano piecz w temp. 170 stopni, aż brzegi się zrumienią (ok. 8 minut). Wystudź. Obłóż pokrojonymi owocami. Galaretkę rozpuść w 1 szklance wrzątku. Tężejącą zalej owoce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    lubię takie pyszne mazurki
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !