Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone dokładnie z błon mięso pokrajać w poprzek włókien na skośne kawałki.Lekko zbić zwilżonym tłuczkiem i formować owalne sznycle około 1cm.Brzegi wyrównać nożem,a powierzchnię wygładzić.Przygotowane sznycle lekko posolić,zanurzyć w rozbitych(2szt)jajach i obtaczać w bułce tartej.Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym-tłuszczu.Podawać natychmiast po usmażeniu z ułożonym na wierzchu jajkiem sadzonym,kawałkiem surowego masła i plasterkiem cytryny z ziemniakami lub koszyczkami z ziemniaków.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !