Sposób przygotowania

Spód tortownicy wykładamy pergaminem.Do mąki dodajemy proszek do pieczenia i sól mieszamy i odstawiamy.W oddzielnej misce ubijamy jajka z cukrem mikserem na najwyższych obrotach ok 3 min.,dodajemy olejek migdałowy i mąkę z proszkiem,cały czas mieszamy ręcznie i stopniowo wlewamy mleczko kokosowe.Mieszamy aż ciasto będzie jednolite.Wlewamy do tortownicy i pieczemy 30 min w 170 stopniach.Gdy ciasto wystygnie wyciągamy z tortownicy.POLEWA-miksujemy sok ananasowy z mąką.Mleko kokosowe gotujemy z cukrem cały czas mieszając,wlewamy mąkę z sokiem.Gotujemy kilka minut na średnim ogniu,gdy masa zacznie gęstnieć gotujemy jeszcze minutę.Zdejmujemy z ognia i polewamy ciasto.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !