Sposób przygotowania

z kapusty wyciąć głąb,włożyć do dużego garnka,obgotować,potem zdejmowąć kolejno liście.RYż i płatki owsiane wsypać do garnka przepłukać wodą kilka razy,następnie wlać wodę ok 3 szklanki i zagotować.zdjąc z kuchenki,przykryć zawinąć w gruby koc lub kołdrę-trzymać tak ok.1,5 godziny-aż woda całkiem się wchłonie-w tym czasie zeszklić cebulkę.ostudzony ryż wymieszać z surowym mięsem dodać cebulkę i czosnek,doprawić solą i pieprzem.Farsz nakładać na liście,zawijać.Włożć do dużego garnka podlać wodą i gotować 1,5 godziny.Podawać z sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł, takich nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    podoba mi się
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    takich jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    z płatkami jeszcze nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    ale ładnie wyglądają;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    ale ładnie wyglądają;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !