Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z siadłego mleka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 2 szklanki
cukier 4 łyżki
laska wanilii 1/2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
orzechy włoskie 1/2 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z siadłego mleka

Na rozgrzaną patelnie wrzucamy 2 łyżki cukru i posiekane orzechy i mieszając zarumieniamy je,dodajemy posiekaną wanilię.Żelatynę zalewamy gorącą wodą i dokładnie mieszamy i studzimy.Zsiadłe mleko ubijamy trzepaczką z pozostałym cukrem i stopniowo dodajemy ostudzoną żelatynę.Ubitą masę mieszamy dokładnie z orzechami i rozlewamy do pucharków,dekorujemy połówkami orzechów.Schładzamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak