Sposób przygotowania

Zagniatamy ciasto, dzielimy na pół. Rozwałkowujemy, układamy na blaszce i pieczemy dwa cienkie placuszki. Masę budyniową przyrządzamy gotując budyń z 1/2 ilością wody podanej na opakowaniu, gdy będzie już gotowy zdejmujemy z ognia i dodajemy kostkę margaryny (lub masła), mieszamy dokładnie aż się połączą. Ciepłą masę wylewamy na ciasto. Kolejno układamy: ciemny placek, masa budyniowa, biszkopt, masa budyniowa, ciemny placek polewa czekoladowa i cukierkowa posypka. Schłodzić do całkowitego stężenia masy. Można ciasto przygotować dzień lub dwa wcześniej wtedy ładnie zmięknie.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    uwielbiam to ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata72

    bardzo to lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !