Sposób przygotowania

W misce mieszamy mąkę oregano sól i proszek do pieczenia. Dodajemy masło i ugniatamy widelcem. Wsypujemy ser. Mleko roztrzepujemy z jajkiem i 4/5 płynu wlewamy do miski i mieszamy. Ciasto zagniatamy z 2 łyżkami mąki.
Ciasto rozwałkujemy na grubość ok.0,5cm. i kroimy na kwadraty tak aby weszły nam parówki.Każdą część smarujemy pozostałą ilością płynu(mleko+jajko) układamy na nich parówki i zwijamy. Układamy na blasze na wierzch smarujemy jeszcze raz płynem i posypujemy serem żółtym by się przykleiło.pieczemy ok. 20min., aż się ciastko ze złoci. Najlepiej smakuje na ciapło.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !