Sposób przygotowania

Bakalie (skórka pomarańczowa, ananas, rodzynki, inne) namaczamy w rumie. Można go rozcieńczyć z wodą w razie potrzeby. Następnie oprószamy je mąką. Masło ucieramy z żółtkami i cukrem, a białka ubijamy na sztywną pianę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do masła z jajkami dodajemy mąkę z proszkiem a następnie bakalie i pianę z jajek. Delikatnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wykładamy do podłużnej formy wyłożonej papierem. Pieczemy około 90 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    zawsze dobry i rewelacyjnie wygląda...
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    w sam raz do kawki:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !