Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajeczka przepiórcze w ogórkowych roladkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewki 5 szt
majonez 2 łyżka
koperek posiekany 1 łyżka
czosnek ząbki 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórek 1 szt
jajka przepiórcze 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajeczka przepiórcze w ogórkowych roladkach

Jajeczka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Ogórek umyć, nie obierać, pokroić na cienkie plastry (najlepiej przy pomocy obieraczki do warzyw). Rzodkiewkę umyć i pokroić w półplasterki.
Jajka owijać plasterkami ogórka i spinać wykałaczką. Delikatnie wsunąć rzodkiewkę do każdej roladki.
Majonez wymieszać z solą, pieprzem, koperkiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Podawać z roladkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.06.2011 08:25
Pięknie wygląda
js28 28.04.2011 16:17
dziekuję :) zachęcam so wypróbowania - są pyszne!
Misiabe 25.04.2011 20:34
Super wyglądają, po prostu bajecznie!!
mikrusiak 25.04.2011 15:39
zgadzam się... zdjęcie robi wrażenie :)
Monika193
Monika193 25.04.2011 15:32
wyglądają ślicznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak