Sposób przygotowania

Laskę wanilii rozetnij, czubkiem noża zeskrob rdzeń. Mleko wlej do garnka, dodaj rdzeń i strączek wanilii, zagotuj. Usuń strączek, a do mleka dodaj krówki. Mieszając, podgrzewaj, aż całkiem się rozpuszczą. Zdejmij z ognia, połącz z masłem, odstaw do wystudzenia. Kiedy masa lekko przestygnie i zacznie gęstnieć, kolejno smaruj nią wafle.

Posmarowane wafle układaj jeden na drugim. Dociśnij dłonią każdą warstwę. Także wierzch mazurka cienko posmaruj kajmakiem. Odstaw ciasto w chłodne miejsce.
Krem do tortów przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij małe rozetki wkoło brzegów mazurka. Udekoruj plasterkami pomarańczy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !