Sposób przygotowania

KLUSKI: 2 jajka,3/4 szk mąki, sól.
Marchewki, pietruszkę, seler i por obierz, oczyść, umyj, pokrój w kostkę. Na patelni stop masło, wrzuć włoszczyznę, smaż 5 min na ostrym ogniu, mieszając. Zalej rosołem, przykryj garnek,gotuj 20 min. Boczek pokrój w kostkę, zesmaż na tej samej patelni, na której smażyły się warzywa, dodaj do zupy. Zrób kluski: w kubku ubij jajka z mąką i szczyptą soli, kładź łyżką na wrzątek spore kluski, gotuj, aż wypłyną. Odcedź, dodaj do zupy, przypraw do smaku sola i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo fajna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !