Sposób przygotowania

Szparagi cienko obieramy zwiazujemy bawełnianą nitką i gotujemy 10 min w lekko osolonej wodzie główkami do góry i odsączamy.W garnku gotujemy 150 ml wody z margaryna,gdy margaryna się rozpuści dodajemy mąkę i płaską łyżeczkę soli dokładnie mieszamy by powstało jednolite ciasto.Formujemy je w kulę zawijamy w folię aluminiową i okładamy na 20 min.Jajka miksujemy z mlekiem,śmietana,serem i posiekanym drobno koperkiem,doprawiamy do smaku.Ciasto wałujemy wykładamy nim wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką okrągłą formę,nakłuwamy ciasto widelcem i stawiamy na 10 min do piekarnika na 180 stopni.Szparagi kroimy na połówki i układamy główkami do środka.Polewamy masą z sera i jaj.Pieczemy 30 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !