Sposób przygotowania

Do zimnej wody włożyłam umyte nóżki i mięso z kością, posoliłam, dodałam przyprawy. Po godzinie gotowania dodałam włoszczyznę. Mięso wyjęłam wcześniej, jak już było miękkie, nóżki gotowałam godzinę dłużej, do zupełnej miękkości.
Obrałam i pokroiłam mięso, dodałam pokrojoną w plasterki marchewkę, zalałam przecedzonym wywarem, wlałam do foremki od babki wysmarowanej cienko olejem, zamieszałam, wystudziłam i wstawiłam do lodówki.
Po kilku godzinach zastygła, zanurzyłam foremkę na chwilę w gorącej wodzie, podważyłam brzegi , przyłożyłam talerz i przewróciłam do góry nogami. Wyszła bez problemów.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    typowo wielkanocna galaretka-fajna
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    Mniam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A ja tek na święta nie zrobiłam buuuuu a tak slicznie wygląda - teraz muszę pamiętać,żeby wykorzystywać foremkę do babki:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    super pomysł....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ale pysznie wygląda,,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super wykonane
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Śliczny galarcik :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ładniutka
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    uwielbiam to danie
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    efektownie podana
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pysznaaaaaaaaaaaaaaa !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra galareta,bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !