Sposób przygotowania

Biszkopt na dno :
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.Nie wyłanczając miksera dodac cukier,potem żółtka.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia-delikatnie wymieszać.Wylac na formę do pieczenia wyłożoną pergaminem i piec w temp. 160-180*C około 30-40 min.

Biszkopt kokosowy:
Białka z cukrem ubij na sztywno i lekko wymieszaj z kokosem. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem. Piecz w temperaturze 180*C ok. 30 minut.

Krówke ugotuj dodaj rozpuszczoną czekolade i migdały, Śmietane ubij na sztywno, owoce pokrój na drobno.

Na dno kładziemy bialy biszkopt, smarujemy masą z \"krówki\" nakładamy biszkopt kokosowy, wykładamy lekko smietana układamy owoce, przykrywamy je resztą śmietany góre dekorujemy po swojemu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !