Sposób przygotowania

Na początek robimy sos-pomidory obieramy kroimy na pół oczyszczamy z nasion i miksujemy dodając porcjami oliwę i ocet,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Teraz przygotowujemy salsę-fenkuły obieramy i siekamy,to samo robimy pomidorami i oliwkami i bazylią.Wszystko łączymy z kaparami oliwą i octem i przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki.Filety posypujemy solą i pieprzem polewamy obficie oliwą wymieszaną z octem i wstawiamy na godzinę do lodówki,następnie wyciągamy osuszamy i z jednej strony posypujemy mąką.Blachę wykładamy pergaminem i wstawiamy na 15 min do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.Gorący papier smarujemy olejem układamy filety mąką do dołu i pieczemy 20 min.Upieczone ryby polewamy sosem i posypujemy bazylią z dodatkiem salsy w oddzielnej miseczce.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !