Sposób przygotowania

Ciasto: Rozpuścić margarynę, dodać 3 żółtka, 1 szkl. mąki, 3 łyżki cukru, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, zmiksować i wyłożyć ciastem dno formy.
Masa białkowa: 9 białek ubić na sztywno, dodać 1,5 szkl. cukru.
Masa serowa: Wymieszać mikserem pozostałe składniki: ser, 9 żółtek, 2 cukry waniliowe, 2 budynie, olej i mleko. Ostrożnie dodać masę białkową i wymieszać. Odłożyć połowę ciasta do drugiego naczynia i dodać do niego 3 łyżki kakao, wymieszać, Wykładać ciasto białe i kakaowe na zmianę do formy i wstawić do zimnego piekarnika. Piec 45 minut w temp. 200 stopni. Gdy ciasto będzie upieczone, temp. zmniejszyć do 50 stopni, włączyć termoobieg, trzymać ciasto w piekarniku około 1 godz.
Beza: 3 białka ubić na sztywno, dodać szklankę cukru, wysmarować bezą ciasto, posypać kolorową posypką i wstawić na 15 minut do piekarnika o temp. 150 stopni. Wyjąć z piekarnika, nie dopuścić by beza ściemniała. Sernik jest najlepszy po 2 dniach od upieczenia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    musi być smaczny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    musi być pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    ta pierzynka jest pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !