Sposób przygotowania

Filety kroimy w wąskie długie porcje.Na patelni rozgrzewamy olej.Lekko osolone porcje ryby obtaczamy w mące i smażymy na ciemnozłoty kolor.Rybę osączamy z tłuszczu i układamy na półmisku na kształt piramidy.Przyrządzamy sos- Cebulę siekamy i wrzucamy na rozgrzaną oliwę i zarumieniamy,pomidory i paprykę myjemy i obieramy ze skóry i kroimy w plasterki a paprykę w cienkie paseczki.Tak przygotowane warzywa dodajemy do cebuli z czosnkiem posypujemy mieszaniną przypraw ziołowych i dodajemy liść laurowy,następnie wlewamy szklankę wrzątku oraz wino i gotujemy 20 min.Masło rozcieramy z mąką i dodajemy do sosu i przecieramy przez sito i gotujemy aż zgęstnieje.Gotowy sos doprawiamy do smaku i polewamy rybę .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !