Sposób przygotowania

Mięso dzielimy na części,cebulę siekamy i wkładamy do rondla,zalewamy sokiem z cytryny i dusimy jagnięcinę aż wchłonie sok,dodajemy masło i dusimy dalej aż do zarumienienia się mięsa,następnie wlewamy pół litra osolonej wody a kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je.Ryż gotujemy w wywarze,jagnięcine wkładamy do prawie miękkiego ryżu i delikatnie mieszamy doprawiamy zielonym pieprzem.Po 10 minutach podajemy przybraną plasterkami cytryny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    smakowite, lubię ryż:) szkoda,ze takie drogie...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !