Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowy sos z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 3
sos pieczeniowy 1 opakowanie
koperek 2 łyżki
cebula 1
olej
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 2 ziarna
czosnek ząbki 2

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowy sos z kiełbasą

Kiełbasę pokrojoną w plasterki, cebulę pokrojoną w kosteczkę i przeciśnięty przez praskę czosnek smażymy na oleju. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Podlewamy wodą i doprawiamy, a następnie dusimy przez 5 minut.

Sos pieczeniowy przygotowujemy wg przepisu. Wlewamy do kiełbasy i gotujemy 5 minut. Posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak