Sposób przygotowania

Makaron ugotować, ostudzić. Makaron najlepiej penne lub kolanka, chodzi o to żeby to były grubsze kluski. Marchewkę pokrojoną w kostkę z groszkiem ugotować 3-4 minuty w osolonym wrzątku. Ostudzić. Parówki obrać z osłonki, pokroić w słupki. Ogórek pokroić podobnie jak parówki, ale cieniej. Cebulę pokroić w krążki. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Majonez połączyć z jogurtem, wymieszać z makaronem, parówkami, warzywami i koprem i natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    I już wiemy co jedzą w Danii, wygląda, że bardzo smacznie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    oryginalna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajna sałatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    taką sałatką to można się najeść do syta.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !