Sposób przygotowania

Ser zemleć, przetrzeć przez sito i utrzeć ze śmietaną. Żółtka utrzeć z cukrem i dalej ucierając, dodawac po łyżce ser. Na końcu dodać opłukane rodzynki, sok i skórkę z cytryny, cukier waniliowy oraz mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z serem i włożyć do tortownicy natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. piec około 1 godz. w temp. 180 stopni. Gdy wierzch sernika zarumieni się, nakryć go folią aluminiową lub pergamninę. Upieczony sernik ostudzić i odstawić na 4-6 godz.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    przepis zapowiada ciekawe ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniały
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszny serniczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !