Sposób przygotowania

3 galaretki (najlepiej w 3 kontrastujących kolorach) rozpuścić w 250ml wody i ostudzić.

Mleko ubić z cukrem pudrem tak, aby dwukrotnie zwiększyło swoją objętość. Masę podzielić na 3 równe części i dodać do każdej po jednej, tężejącej galaretce. Dokładnie zmiksować.


Blachę wyłożyć biszkoptami. Na przemian wlewać galaretki - lać na środek, galaretki same rozleją się na boki (najlepiej po 3-4 łyżki).


Wstawić do lodówki na minimum 2h.

Udekorować dowolnymi owocami i zalać czwartą, tężejącą galaretką.

Przepis na tortownicę o średniki 23cm.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    SUPER pomysł właśnie szukam coś z biszkopcikami :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !