Sposób przygotowania

Chilli płuczemy i prażymy na suchej patelni,usuwamy nasiona,następnie zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 20 min.Cebulę obieramy jedną kroimy na ćwiartki a drugą na plasterki.Pomidory obieramy ze skórki,czosnek obieramy.Ćwiartki cebuli i czosnek pieczemy bez tłuszczy na patelni.Chilli osączamy z wody i razem z pomidorami,ćwiartkami cebuli,czosnkiem,majerankiem i bulionem miksujemy na jednolitą masę.W rondelku podgrzewamy olej dodajemy zmiksowaną masę i dusimy 10 min,doprawiamy solą.Upieczone piersi dzielimy palcami wzdłuż włókien na nitki.Zmiksowaną masę nakładamy na tortille a na wierzchu układamy włókienka mięsa.Tortille zwijamy w rulony,układamy w naczyniu do zapiekania i polewamy resztą masy.Dekorujemy plasterkami cebuli oprószamy startym serem i polewamy śmietaną.Zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    moze byc pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !