Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w piórka,czosnek rozgniatamy,cukinię kroimy w kostkę,boczek drobno kroimy.Boczek przesmażamy,dodajemy cebulę i czosnek i całość zarumieniamy,dodajemy cukinię i smażymy kilka minut,cały czas mieszając i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Serki topione kroimy na kawałki a biały ser mielimy w maszynce,przekładamy do miski dodajemy serki topione i rozcieramy ze sobą.dodajemy boczek z warzywami mieszamy i doprawiamy do smaku.Makaron muszelki gotujemy na pół twardo w lekko osolonej wodzie odsączamy i napełniamy je farszem.Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem układamy nafaszerowane muszelki i posypujemy startym serem.Zapiekamy 10 min w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !