Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron conchiglie nadziewane serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

conchiglie 50 dkg
biały ser 30 dkg
serki topione małe 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
cukinia 1 szt
tłuszcz 3 łyżki
sól
pieprz
boczek 15 chudy
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: makaron conchiglie nadziewane serem

Cebulę obieramy i kroimy w piórka,czosnek rozgniatamy,cukinię kroimy w kostkę,boczek drobno kroimy.Boczek przesmażamy,dodajemy cebulę i czosnek i całość zarumieniamy,dodajemy cukinię i smażymy kilka minut,cały czas mieszając i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Serki topione kroimy na kawałki a biały ser mielimy w maszynce,przekładamy do miski dodajemy serki topione i rozcieramy ze sobą.dodajemy boczek z warzywami mieszamy i doprawiamy do smaku.Makaron muszelki gotujemy na pół twardo w lekko osolonej wodzie odsączamy i napełniamy je farszem.Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem układamy nafaszerowane muszelki i posypujemy startym serem.Zapiekamy 10 min w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.04.2011 16:33
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak