Sposób przygotowania

Jajka muszą być najmniejsze jakie mamy.
Jajka ugotować tak nie do końca na twardo ,z pałek usunąć kości (tak aby nie uszkodzić mięsa ),jeśli dobrze usuniemy kość powstanie nam taka kieszonka z mięsa . Mięso posypujemy przyprawą doi drobiu ,w środku umieszczamy obrane jajko,zakładamy górę mięsa i spinamy wykałaczkami. Wierzch mięsa posypujemy majerankiem .
Na patelni rozgrzewamy olej ,podsmażamy mięso,przykrywamy i dusimy do miękkości .
Kiedy mięso lekko przestygnie ,dzielimy na połowę i podajemy z dowolną sałatą lub nawet z majonezem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    I zrobiło się świątecznie:)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    niezła:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    piekna
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Już niedługo święta... Świetne te pisanki:) I nie trzeba ich malować:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !