Sposób przygotowania

Mięso oczyszczamy z błon,myjemy i wygniatamy mocno ręka,wkładamy do garnka,zalewamy mlekiem i zostawiamy na noc w chłodnym miejscu.Po wyjęciu osuszamy kroimy na kotlety i tłuczemy tłuczkiem,skrapiamy sokiem z cytryny,posypujemy solą i pieprzem i tymiankiem.Układamy jeden na drugim i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.Cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę i szklimy na tłuszczu,dodajemy pokrojone w paski grzyby,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy godzinę,pod koniec dodajemy śmietanę.Kotlety oprószamy mąką i smażymy na gorącym tłuszczu,przekładamy do rondla i dusimy 15 min.Z bułki przygotowujemy grzanki.Żaroodporny półmisek smarujemy masłem układamy grzanki,na każdej kładziemy usmażony kotlet,obkładamy grzybami i posypujemy startym serem.Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !