Sposób przygotowania

mleko pogrzać,z drożdży,1/2szkl.mleka i łyżki mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia,jaja ubić z cukrem na parze,gdy rozczyn zacznie rosnąć wlać do mąki,dodać ubite jajka,sół,mleko i wyrabiać ciasto ręką aż zacznie odstawać od ręki,na koniec dodać roztopiony tłuszcz,spirytus i jeszcze chwilę wyrobić na jednolitą masę przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia następnie odrywać po kawałku cizsta kłaść marmoladę sklejać i odkładać na ściereczkę aby podrosły i upiec na oleju na złoty kolor,po upieczeniu wymieszać cukier puder z sokiem z cytryny i polewać pączki do reszty lukru dodać kakao i polać na biały lukier.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !