Sposób przygotowania

Ciasto: Zagniatamy skladniki na ciasto w jednolite ciasto, mozemy troche podsypywac maka. Wkladamy do lodowki na 20 min, walkujemy cienko i wykladamy ciastem blache, nakluwajac widelcem. Pieczemy 10 min w 200 stopniach. Masa: miksujemy margaryne, nastepnie dodajemy ser i miksujemy. Dodajemy budyn waniliowy i lyzke maki oraz ubite zoltka z cukrem. Miksujemy, aby polaczyc skladniki. Na koniec ubijamy piane z bialek ze szczypta soli i delikatnie mieszamy lyzka z masa. Mase przekladmy na upieczone ciasto i pieczemy 70 min w 180 stopniach. Na koniec ciasto polewamy polewa i posypujemy platkami migdalow.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Jak jest polewa czekoladowa to juz dla mnie pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    dla mnie też pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    mniam
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    śliczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubie serniki są pyszne.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z przyjemnością zjadłabym kawałek.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    taki serniczek by się zjadło
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    bardzo dobry i ładnie wyglada:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !