Sposób przygotowania

Mięso pokroić na wąskie ,dość długie paski ,posypać solą i pieprzem,położyć na każdym wzdłuż cienki paseczek słoniny i w poprzek ćwiartkę kiszonego ogórka.Każdy plaster zwinąć w rulonik,obtoczyć w mące ,spiąć wykałaczką .Tak przygotowane ruloniki dobrze obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.Przełożyć do garnka ,podlać odrobiną wody ,dodać namoczone wcześniej suszone grzyby i dusić pod przykryciem ,aż mięso bedzię miekkie około 2godz.Rozrobić w kubku śmietanę,dolac do niej wywaru z mięsa ,rozmieszać ,dodac do sosu i jeszcze chwilę pogotować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !