Sposób przygotowania

Filety myjemy nacieramy solą i skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny.W 1,5 litrze wody rozpuszczamy kostki rosołowe i gotujemy,wrzucamy ryby i gotujemy je na małym ogniu 15 min,rybę zostawiamy w wywarze aż będzie zimna.Cebule obieramy i drobno siekamy.Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy cebulę.Ugotowane ryby wyciągamy z wywaru i rozdrabniamy je nożem i łączymy je z cebulą,następnie wlewamy olej i mieszamy,dodajemy orzechy posiekany koperek sól i pieprz.Do farszu wbijamy jajko wsypujemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy.Odstawiamy do lodówki a w tym czasie robimy ciasto.Do mąki wbijamy jajko,wlewamy olej i wyrabiamy powoli i dolewamy wodę aby masa była sprężysta.,przykrywamy ściereczką i zostawiamy na kilka minut..Na stolnicę sypiemy mąkę,wałkujemy ciasto i przy pomocy szklanki wycinamy krążki,każdy z nich wypełniamy nadzieniem i dokładnie sklejamy.Gotujemy osoloną wodę i gotujemy pierogi.Podajemy okraszone skwarkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    bardzo lubię pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pierogów z farszem rybnym jeszcze nie robiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !