Sposób przygotowania

Buraki myjemy oczyszczamy i pieczemy w piekarniku,studzimy obieramy i ścieramy na tarce o dużych otworach razem z obranymi jabłkami,całość zalewamy wywarem,dodajemy kwas burakowy i gotujemy kilka minut na małym ogniu i zostawiamy na 4 godziny.Fasolę płuczemy zalewamy zimną wodą gotujemy i zostawiamy na 2 godziny,potem gotujemy w tej samej wodzie w której były moczone.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę,zalewamy wodą i gotujemy.Pomidory obieramy ze skórki,cebulę i ogórki obieramy i kroimy w cząstki razem z pomidorami,podsmażamy na maśle,dodajemy ziemniaki a pod koniec gotowania fasolę.Następnie łączymy całość z przecedzonym barszczem,śmietaną,natką pietruszki gotujemy i doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !