Sposób przygotowania

Żeberka podzielić i dość mocno przyprawić. Włożyć na rozgrzany olej i smażyć, aż się zrumienią z każdej strony. Podczas smażenia podlewać niewielką ilością wody. Gdy się mocno zrumienią przekładamy do garnka, zalewamy wywarem ze smażenia oraz dodajemy tyle wody by zakryła mięso. Gotujemy, aż mięso będzie bardzo mięciutkie (około 1,5 godziny). Wyjmujemy mięso a do wywaru wrzucamy kostkę rosołową, zaklepujemy i mamy pyszny sos.
Natomiast mięso zanurzamy w jajku roztrzepanym z Kucharkiem a potem obtaczamy w bułce tartej. Następnie wkładamy mięso na rozgrzany olej, smażymy na złoty kolor i gotowe. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    smakowite kęski
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !