Sposób przygotowania

Przygotowujemy marynatę-musztardę,miód,przecier pomidorowy,oliwę sos tabasco,zmiażdżony czosnek,tymianek i suszoną bazylie mieszamy dokładnie w płytkim naczyniu.Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w paski o szerokości ok 2,5 cm,oprószamy solą i pieprzem i nabijamy na szpikulce.Wkładamy do naczynia z marynatą tak by były całe przykryte,przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.Brzoskwinie kroimy mieszamy z jogurtem sokiem z cytryny oprószamy pieprzem przykrywamy i wstawiamy do lodówki.Rozgrzewamy grill ruszt nacieramy oliwą i układamy kawałki kurczaka.Mięso nacieramy marynatą i pieczemy 6 min,odwracamy i znów nacieramy i grilujemy dalej aż mięso będzie miękkie.Podajemy z salsą brzoskwiniową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo smaczny pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo smaczny pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !