Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kurczaka z brzoskwiniami z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 szt
oliwa
sól
pieprz
miód płynny 3 łyżki
musztarda dijon 3 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sos tabasco 1/2 łyżeczki
jogurt naturalny 1/2 kubka
sok z cytryny 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
brzoskwinie w puszce 3 szt
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kurczaka z brzoskwiniami z grilla

Przygotowujemy marynatę-musztardę,miód,przecier pomidorowy,oliwę sos tabasco,zmiażdżony czosnek,tymianek i suszoną bazylie mieszamy dokładnie w płytkim naczyniu.Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w paski o szerokości ok 2,5 cm,oprószamy solą i pieprzem i nabijamy na szpikulce.Wkładamy do naczynia z marynatą tak by były całe przykryte,przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.Brzoskwinie kroimy mieszamy z jogurtem sokiem z cytryny oprószamy pieprzem przykrywamy i wstawiamy do lodówki.Rozgrzewamy grill ruszt nacieramy oliwą i układamy kawałki kurczaka.Mięso nacieramy marynatą i pieczemy 6 min,odwracamy i znów nacieramy i grilujemy dalej aż mięso będzie miękkie.Podajemy z salsą brzoskwiniową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 28.10.2011 20:59
smaczne
anemon 21.07.2011 09:42
Bardzo smaczny pomysł.
anemon 21.07.2011 09:42
Bardzo smaczny pomysł.
MAR3STA 20.04.2011 00:46
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak