Sposób przygotowania

Śliwki umyć, wyjąć pestki i oczyścić z nadpsutych miejsc. Wrzucić śliwki do rondla wlać szklankę wody i gotować na słabym ogniu przez kilka godzin,odstawiając z ognia i po ostudzeniu znowu umieszczać na słabym ogniu.Pod rondel ze śliwkami najlepiej podłożyć płytkę ochronną by powidła się nie przypalały. gdy masa wygotuje się do polowy dodać cukier i gotować dalej aż powidła nabiorą ciemnobrunatnego koloru,staną się szkliste i z łyżki będą spadać dużymi płatami. Nałożyć do słojów i zawiązać celofanem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    świetny
  • 4
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    darus

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    i taki dżem dodac do nalesnikowego ciasta, super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !