Sposób przygotowania

Pałki myjemy i oczyszczamy pod bierzącą wodą .
Następnie wcieramy w nie wszystkie w/w przyprawy.
Wkładamy do miski i odstawiamy na 1 godz. do lodówki
W międzyczasie myjemy paprykę i cukinię.Wycieramy porządnie ręcznikiem papierowym.
Kroimy w paseczki.
Na patelnię dodajemy 1 łyżke oleju i wrzucamy nasze warzywa delikatnie posypując je solą.
Dusimy pod przykryciem (mieszając od czasu do czasu ) ok 10-15 minut nie wiecej bo nam sie zrobi ciapa.
Po gozinie wyjmujemy mieso z lodówki wkładamy do rekawa z resztą zalewy jaka nam sie zrobiła w misce i mocno związujemy.Worek z mięchem przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy jedną godzinę ewentualnie 1 godzina i pietnaście minutek.
Podajemy np. z frytkami. . . . . .

SMACZNEGO :-)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    fajne zdjęcia
  • 2
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    może i fajne,,dzieki ale pałeczki jakie pyszne mmmmmm :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Fajne też pomysły na przyozdobienie potrawy np.ten szczypiorek:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super...a zdjęcia piękne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    kolejny fajny i prosty przepis
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mmmm, głodna się zrobiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    mmmm pałeczki są z pewnością baaardzo smakowite:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !