Sposób przygotowania

Ciasto zagnieść i schłodzić w lodówce. 1/5 ciasta zostawić, resztę rozwałkować na dwa lub więcej placków w kształcie jaja.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, z pozostałego ciasta zrobić wałeczek i obłożyć mazurki. Upiec do zarumienienia w temp 200 st ok 15-20 min.
W tym czasie przygotować masę bakaliową. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać serek homogenizowany i posiekane bakalie oraz pianę z białek.
Wyłożyć na podpieczone spody. Piec ok 15-20 min.
Przygotować bezę. Ubić białka, dodać cukier i ubijać aż do rozpuszczenia, na koniec dodać mąkę ziemniaczaną.
Udekorować upieczone mazurki bezą i wstawić do piekarnika do wysuszenia na ok 20 min w temp 125 st

Dalsze dekoracje polewą i bakaliami robimy po wystudzeniu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    cudo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    piękna ozdoba stołu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    ślicznie wygląda,
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    cudo swiateczne, pozazdroscic takich smakolykow!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ładnie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Piękny i pyszny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ładnie wygląda
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo ładny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !