Sposób przygotowania

Mięso myjemy i tłuczemy tłuczkiem z obu stron.Każdą porcję kroimy na 2 części,skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 10 min.Paprykę myjemy osuszamy i podpiekamy w piekarniku,zdejmujemy skórkę oczyszczamy z nasion i dzielimy na połówki.Pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki.por kroimy wzdłuż dokładnie myjemy i kroimy w paseczki.Zieloną pietruszkę płuczemy i drobno siekamy.W garnku topimy masło wrzucamy pokrojony por i dusimy 2 min,dodajemy pieczarki,posiekany czosnek i pietruszkę,solimy mieszamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu 2 min.Mięso układamy na rozgrzanym ruszcie i pieczemy 4 min z każdej strony.Na dużej patelni układamy paprykę i solimy.Na paprykę układamy podpieczone mięso,zalewamy winem i dusimy 5 min.Befsztyki solimy kładziemy na nich pieczarki z porami.Gotujemy bez przykrycia tak długo aż sos zgęstnieje.Podajemy z ryżem lub z pieczywem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !