Sposób przygotowania

Wołowinę umyć , osączyć na papierowym ręczniku, naciąć głęboko i rozbić tłuczkiem, aby powstał jak najcieńszy plaster. Jajka ugotować na twardo , schłodzić, poobierać, pokroić w dużą kostkę. Posiekać liście selera, dodać majeranek, sól, pieprz i rozłożyć na plastrze mięsa. Mięso dokładnie i ściśle zrolować , owinąć nitką lub spiąć wykałaczkami. Folię aluminiową posmarować masłem, ułożyć roladę i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni około godziny. Przed końcem folię odkryć i piec tak żeby rolada się zarumieniła. Podawać pokrojoną w plastry na zimno. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    gratuluję pomysłu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam,mniam:]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !