Sposób przygotowania

Pomidora przelewamy wrzątkiem,obieramy i kroimy w plastry,ziemniaka gotujemy obieramy i kroimy w grube słupki i układamy je w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym.Paprykę myjemy oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w paski ok 1 cm,podobnie robimy z bakłażanem i cukinią.Na rozgrzanej oliwie obsmażamy warzywa dodając świeże zioła czosnek sól i pieprz.Warzywa układamy na ziemniakach i przykrywamy plasterkami pomidora i kozim serem.Zapiekamy ok 20 min pod przykryciem i następne 5 bez. aż ser się lekko zarumieni.Do talerza wlewamy gorący sos pomidorowy i kładziemy na nim gorącą zapiekankę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !