Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody, a następnie przecisnąć przez praskę. Boczek pokroić w drobną kostkę. Połączyć z ziemniakami, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wafel włożyć między dwie wilgotne ściereczki i trzymać go tam tak długo, aż stanie się miękki. Nałożyć na niego masę z ziemniaków i po chwili zwinąć w kształtny rulon.
Ostrym nożem pociąć rulon w plastry o grubości 2 cm. Każdy kawałek dokładnie obtoczyć w roztrzepanym jajku i odrobinie bułki tartej. Na patelni rozgrzać olej. Plastry smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !