Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować (ja zrobiłam to na parze przez 20 minut), pokroić w grube plastry.

Cebule posiekać, zeszklić na oliwie.

Mięso zmielić, podsmażyć, dodać cebulę, obrane ze skorki, posiekane pomidory, przyprawy i dusić 10 minut.

Bakłażany pokroić na plastry, podrumienić na łyżce oliwy lub na suchej patelni grillowej (lub w piekarniku przy funkcji grill).

Masło rozpuścić w rondelku, przesmażyć na nim mąkę, wlać mleko, przyprawić. Gotować, mieszając aż sos zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Wymieszać z serem i jajkami.

W nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym układać warstwę ziemniaków, na niej warstwę bakłażanów, potem mięso, warstwa bakłażanów i sos beszamelowy.

Piec 45 minut w 180stopniach.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    bardzo apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !