Sposób przygotowania

\"Jedzenie surowego mięsa jest czymś ohydnym\" - tak myślałem do niedawna. Puki nie spróbowałem tatara przygotowanego przez Izę (Siostra Pawełka). Początkowo z rezerwą i nie zbyt chętnie... po kilku kęsach nie mogłem przestać jeść :) PYCHA ! I tym oto sposobem pokochałem tatar. To niesamowite bo jeszcze niedawno na samą myśl robiło mi się niedobrze...




Mięso przełożyć do miseczki, ogórki i cebule pokroić w bardzo drobną kosteczkę i dodać do mięsa wraz z oliwą i żółtkiem. Wszystko wymieszać oraz doprawić solą, pieprzem i magi do smaku.

Można podawać z pieczywem.

Smacznego. :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dobry tatar to przede wszystkim nie byle jakie zmielone mięso! ale najlepszy jego gatunek i najlepiej posiekana albo wręcz zeskrobane...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !