Sposób przygotowania

Pory oczyścić, usunąć zielone części, przekroić wzdłuż i posiekać na drobne krążki.
Masło roztopić w rondlu, dodać pory, podsmażyć, dodać curry, wymieszać i chwilę smażyć wszystko razem na małym ogniu.
Do rondla dodać sok jabłkowy i pod przykryciem całość gotować ok. 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ jabłek posiekać na bardzo drobne paski, dodać do zupy.
Pestki z dyni uprażyć na patelni, którymi należy posypać zupę przed podaniem.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    takiej nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !