Sposób przygotowania

Umyte kości i wołowinę wkładamy do garnka z zimną woda i doprowadzamy do wrzenia,gotujemy na małym ogniu zdejmując utworzoną pianę.Na pół godziny przed końcem gotowania wywar solimy i dodajemy umytą i obraną włoszczyznę.Gotowy wywar przecedzamy.Pokrojoną w słomkę surową marchew i pietruszkę oraz cebulę podsmażamy na smalcu i doprawiamy przecierem pomidorowym i trzymamy na małym ogniu 10 min.Do gotującego się wywaru dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę,pokrojone w słomkę ugotowane buraki oraz podsmażoną cebulę marchew i pietruszkę.Następnie dodajemy trochę przecieru pomidorowego oraz rozprowadzoną wywarem mąkę i gotujemy.Następnie wyjęte i ostudzone mięso i parówki kroimy na kawałki i dodajemy do barszczu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !