Sposób przygotowania

Przygotuj kruche ciasto. Posiekaj mąkę z masłem (150g). Dodaj żółtka, wodę i sól. Ugniataj ciasto. Gotowe włóż zawinięte w folię do lodówki na 30 min.

Ciasto na tartę ułóż w formie do pieczenia. Piecz w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni C aż ciasto lekko się zrumieni. Wyjmij ciasto z piekarnika.

Brukselkę wymyj i pokrój w ósemki. Smaż na rozgrzanym maśle (pozostałe 3 łyżki). Posól i popieprz brukselkę. Po kilku minutach dodaj śmietanę i jajka. Wymieszaj dokładnie farsz. Przełóż farsz na ciasto. Na farszu ułóż plastry mozzarelli.

Tartę piecz w piekarniku w temperaturze ok. 190 stopni C, aż wierzch tarty będzie lekko złocisty.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    ciekawa propozycja..
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda fantastycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    pycha
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Z brukselką oryginalnie i z pyszną mozzarellą.Mniam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    uwielbiam tarty, a ta wygląda fantastycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    uwielbiam takie dania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !